Ekonomi

ABD’nin kredi kartı borcu faiz oranlarının artmasıyla 1,08 trilyon dolara ulaştı

New York Federal Rezerv Bankası ve TransUnion tarafından Salı günü yayınlanan raporlara göre, ABD’nin kredi kartı borcu yıllık %15 artışla 1,08 trilyon dolara ulaştı. Ortalama tüketici bakiyesinin on yılın en yüksek seviyesi olan 6.088 dolara tırmanması, devam eden enflasyonun ortasında artan finansal baskıyı yansıtıyor.

New York Fed ekonomistleri ayrıca Salı günü, ABD kredi kartı bakiyelerinin üst üste sekizinci çeyrekte arttığını, üçüncü çeyrekte yıllık 154 milyar dolarlık rekor bir artış kaydettiğini bildirdi. Bu büyüme, son dönemdeki güçlü nominal harcamaları ve reel GSYİH büyümesini yansıtıyor. Toplam hane halkı borcu aynı dönemde, başta kredi kartları ve öğrenci kredileri olmak üzere 228 milyar dolar arttı.

Finansal yüke rağmen tüketiciler, erişilebilirlik nedeniyle kredi kartına başvurmaya devam ediyor. Son çeyrekte 20,5 milyon yeni kredi hesabı açıldı ve toplam kredi kartı sayısı rekor kırarak 538 milyona yaklaştı.

Ancak temerrüt oranları, salgın sırasındaki tarihi düşük seviyelerden salgın öncesi seviyelerin üzerine çıktı. Eylül ayı itibarıyla ödenmemiş borçların %3’ü temerrüde düşmüş olup, bu oran bir önceki çeyreğe göre artış göstermiştir. Üçüncü çeyrekte kredi kartı bakiyelerinin yaklaşık %9,5’i 90 günden fazla gecikmiş durumdaydı; Bu oran geçen yılın 2. çeyreğinde yüzde 8, 3. çeyreğinde ise yüzde 7,6 seviyesindeydi. Bakiyesi 20.000 doların üzerinde olan tüketiciler en yüksek temerrüt oranlarını sergiledi.

Kredi kartı faiz oranları, Federal Reserve’ün dördü yalnızca 2023’te olmak üzere 11 faiz artırımı serisinin ardından %5’in üzerine çıktı. Bu durum, ortalama Yıllık Yüzde Oranının (APR) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %20’nin üzerine çıkmasıyla birlikte, kredi kartı borcunu ödeme maliyetini artırdı. Sonuç olarak, bu ortalama bakiye üzerinden asgari ödemelerin yapılması 17 yıldan fazla sürecek ve 9.063 dolardan fazla faize yol açacaktır.

Yüksek borç seviyelerine rağmen kredi notları tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve Amerikalıların yüzde 62’si maaştan maaşa geçiniyor. Artan borca ​​yanıt olarak Bankrate’den Greg McBride, yüksek maliyetli borçlara çözüm olarak 21 aya kadar %0 faizsiz bakiye transfer kartı kullanılmasını veya düşük faizli bireysel krediyle yeniden finanse edilmesini önerdi. Dikkat çekici bir şekilde, insanların %76’sı kart veren kuruluştan talepte bulunarak APR’lerini başarıyla düşürdü.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

yenice-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu